Vårfint!

Har fixat lite på entrén på fm. Måste försöka piffa till den lite, även om jag längtar så mkt efter att renoveringen ska påbörjas...
.
Blev inspirerad av en bild ur Drömhem och trädgård..
Tyckte det var så fint  med vitmålad krans och zink tillsammans!
.
Jag knöt ihop en krans av björkris och spraymålade den vit. Skulle gärna vilja ha lite mer växter men får nöja mig med lite ris, kottar och stenar att fylla ut med....   Man tar det man har :)
.
.
.
Har även planterat några penseer i loppiskrukan som jag målade om.
.
Trevlig valborg allihopa!

Kuddar!

Har sytt två kuddar till hallen av gardinkappan jag köpte på loppis häromdagen. Använde även ett gammalt lakan till baksida ....
.
.
Lite bilder från hallen...
Funderar skarpt på att byta ut soffan mot något annat. Det är inte ofta man ser så mycket av soffan som på kortet! Fungerar mest som en avlastningsyta för kläder och diverse andra föremål... :(
.
.
.
Hittade dessutom två jättefina gamla glasflaskor i källaren som fick ta plats på altanen. Hade sett likadana på en annan blogg jag besökte och tyckte färgen var så fin....
.
.
.
.
.
Något mer jag hittade idag när jag rensade i ett skåp var denna jätesöta dikt som Ebba skrev till mig för några år sen på mors dag;
.
Visst är den gullig!!!  :)

Färdigfärgat!

Nu är det färdigt! Och flammigt blev det... ;) , men tycker inte att det gör så mkt. Färgen har liksom tagit på ytan men inte i botten. Vet inte om det beror på att jag hade för mkt i maskinen, eller om det beror på färgen. Läste nämligen lite försent på baksidan av färgpaketet att man skulle ha någon annan sort vid färgning av ull....  eller också funkar det inte riktigt att färga sånt här ;)  Nu ska det bli spännande att se skillnaden på dom jag torkade i torktumlaren och dom jag låter självtorka. Har nämligen läst att man inte ska torktumla... ( Dessa är tumlade och blev helt ok! )
.
.
.
Här är det färdiga resultatet. Inte helt färdigt, då ullen är ditsatt lite provisoriskt och jag måste komma på någon bra lösnig att fästa dynan. Skinnfällen är för tjock för att kunna trycka ner, så det blir nog Christer som får skruva lite... :)
.
.
.
Nu ska jag hitta på ngt bra att göra av dom resterande fällarna. Kanske några kuddar, eller några sittdynor.. Får väl se vad det blir :)
.
.
.
Förresten fick vi ovanligt besök idag! Förstå vad jag blev snopen när jag tittade ut på uppfarten...
.
Elina och hennes kompis kom ridande förbi, mitt i stan :) Det var kul!

Experiment!

Håller just nu på med ett experiment! Kom på att vi hade en hel uppsättning bilklädsel av fårskinn som har stått i garaget i väldigt många år, i väntan på att hamna på tippen. Plockade in dem och kan tala om att dem varken luktade gott eller såg speciellt fräscha ut...  Tanken var att använda en av delarna till en pall som jag köpte häromdagen, att klä om sitsen med. Ville gärna ha ett mörkgrått "fuskull".
Åkte ner till Åhlens och köpte svart färg och nu går maskin för fullt nere i tvättstugan...  Har ingen aning om detta funkar men det ska bli spännande att se!!! :)
.
.
Återkommer med resultatet! ;)

En tur till second hand igen!

Tog en liten tur till pingstkyrkans second hand idag igen. Kom givetvis hem med lite saker....
.
.
En liten, liten ljusstake för såna där småljus.....  Spraymålade den vit!
.
En 1,5 m gammal gardinkappa för 20 kr som jag ska sy om till kuddar. Här är den dock bara påhängd lite provisoriskt...
.
.
Hittade även en pall som ska målas och kläs om med mörkgrå "fuskull". Vet bara inte vart jag ska få tag på det...
.

Spets!

Har pysslat lite med spetsen från duken som jag köpte på loppis häromdagen.
.

Billigare än loppis!

En vitmålad gren att hänga lite smått och gott i....
Alldeles gratis!
.

Pinsamt!

Det är såååå pinsamt att gå på loppis! Inte för att handla begagnat men för det man köper. Man ser hur folk runtomkring tittar ner i korgen och tänker;- vad är det hon köper? Vad ska hon med det till?   Men jag förstår dom, en salig blandning av allt möjligt....
.
.
Tog en tur till Pingskyrkans second hand ikväll och fyndade lite ;) Har faktiskt aldrig varit där förrut men kommer garanterat att åka tillbaka! Dom hade flera fina möbler man kan måla, och till mkt bra pris! Det gillar jag :),    ......men idag köpte jag bara lite småsaker.
Kunde heller inte låta bli att börja måla direkt när jag kom hem, fast jag vet att jag har massor att göra färdigt nere i källaren...  Småsaker är så tacksamma att måla, det går så fort!

En ljusstake som jag gillade! Önskar bara att det hade funnits en till. Får försöka hitta några liknande och ha dom tillsammans i en grupp...
.

Ett träfat som jag ska ha till kakfat. Synd bara att jag inte är någon riktig bullmamma, utan fick lägga på ett tråkigt äpple...  Men det blir annat när Ebba frisknar till och ska baka fina cupcakes :) Dom kommer att passa på fatet!
.

Målade ramen på tavlan vit!
.

Är inte jätteförtjust i denna ljuslykta, men tror att den kommer att lysa upp fint på altanen när mörkret faller på...
.


En liten söt duk för en tia, men det är den söta spetsen jag är ute efter...  Ska sprätta bort den och använda till nåt roligt!
.

En tallrikshylla som ska bli vit....  Fruktansvärt ful tycker jag, men jag hoppas den kan bli bra ;)


Lycka!


♥ Lycka är att plocka stenar på Öland! ♥
.
.
Bara tre veckor kvar tills vi åker dit...   Fina vädret, KOM!!!


Länka!

Nu ska här bli lite dataundervisning igen, Ebba ska lära mig hur man lägger upp en länk.
.
Billiga små väggord från Panduro....  (men jag köpte mina hos Britt-Maries pyssel och pynt som är återförsäljare för Panduro)
Klicka på den lilla bilden för att se den i ett större fönster!
.
.
.
Klicka på den lilla bilden för att se den i ett större fönster!
.
http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS760&OPT=*SL&LVL2=WALLDECOS
.

Christer den påhittige ;)

Vad skulle jag göra utan Christer?!  Det finns ingen som har så mkt smarta lösningar på allt som han!  Har länge funderat på att göra några blompinnar av små träbitar men hade lite problem med vad jag skulle ha för "pinnar"...  Förklarade för honom vad jag ville ha och om han möjligtvis visste om man kunde köpa såna på bygghandeln. Fem minuter senare kom han upp från källaren med ett helt gäng pinnar. Precis såna som jag ville ha! Han hade kapat av dom från en gammal kaninbur som stog i källaren och skrotade.....  :)
.

Överskottsmarknaden

Tog en tur till överskottsmarknaden idag. Hittade en jätterolig hylla med med en utdragsbar skrivbordsskiva och ett roligt lönnfack som jag gick och funderade på. Men man ska aldrig fundera, för under tiden fick den en annan ägare.  Synd, den kostade bara 150 kr och hade säkert blivit fin med lite vit färg. Hugo kunde dessutom informera mig om att hon hette Helene hon också, så det var en riktig Helenehylla...
Istället fick jag åka hem med några småsaker!
.
En skål/kruka som jag tänkte plantera lite penseer i....  Började måla men är inte färdig. Behöver lägga på ett lager vit färg till.
.
En kruka som redan var vit! Bara att sätta i växter:)
.
och ett spel som hette Rymd-luffarschack. Lite mer avancerat än vanliga luffarschack....:)
.
.
Målade även färdigt ett par brickor som jag köpte på samma ställe för ett tag sen.

Grundat blomlådan!

Då Alva och Hugo sover, och Ebba och Christer tittar på någon dålig film passade jag på att grunda blomlådan. Spelar ingen roll att det nästan är mitt i natten en lördagskväll,. det är ju så roligt! Synd bara att grundfärgen har så lång väntetid innan man kan måla igen...
.

Blomlåda

Nu har jag snickrat, ALLDELES SJÄLV!!!, och kom dessutom in med alla fingrar i behåll efter att ha sågat med en kapsåg. Jag mätte och sågade, skruvade och spikade...  och vips så hade jag en blomlåda :) Tänk vad man kan mycket som man inte har en aning om! :)  Nu ska den bara vitmålas innan den får ta plats på altanen.
.

Återanvändning av gamla lakan!

Nu har Ebba och Alva haft en lektion med sin mamma hur man använder Photoscape! 
Ett bildprogram där man bl a kan lägga in ramar på kort...   Frågan är om jag kommer ihåg till en annan dag ;)


Sovmorgon!

Har en riktigt lång och skön sovmorgon idag, ända fram till kl 13 faktiskt! Har bestämt mig för att städa men det finns ju så mycket annat man vill göra...  är just nu så sugen på att sy! Sydde en gardin häromkvällen av ett gammalt lakan och vill bara göra mer!
.
.
Jättesnyggt med en stor byggställning utanför....  ;) och även den svarta sladden från lampan! Har aldrig förstått vitsen med att sätta alla lamputtag ovanför fönstret....   men så ska det vara, säger Christer!!!!
Nej, nu ska jag gå och städa (tror jag iaf).

Härlig vårdag!

En härlig eftermiddag med barnen vid Djulö! Åkte ner för att plocka vårblommor men kom hem med en ynklig liten bukett:(  Inte för att det var brist på blommor men ingen av barnen var speciellt intresserad av att plocka...  det var mkt roligare att leka och fota!  











 


Grundat grindar

Började dagen med att tvätta av grindarna som ska bli våran nya sänggavel. Det var lättare sagt än gjort! Det tog flera timmar att få bort den ingrodda smuts som har tillkommit av mer än 50 års vila i ett gammalt garage....
Gick sen ut i det vackra vädret, men som tur var så blåste det lite för mkt....  så jag fick anledning att gå in och måla lite istället:)
Christer kom på den briljanta ideen att jag skulle måla med utomhusfärg! Han känner mig väl och vet att rätt som det är vill jag ha grindarna ute istället, och då funkar ju det också ;)
.

.

Det känns så himla skönt! Har äntligen röjt ur ett gammalt torkrum nere i källaren som jag ska ha till målarrum. Tidigare har jag varit lite överallt och spridit mina grejer runt mig....  Väntar nu bara på lite hyllor och sånt så kommer det att bli jättebra!

.

.

.

.

 

Jag hade lagt ut en gammal matta under grindarna när jag målade, och givetvis drällde jag lite färg. Det var ju därför jag hade lagt den där, men kom då på att man kanske kan måla mattan ....? Var tvungen att testa på en fläck och det gick riktigt bra. Ännu bättre går det nog med en roller. Ska bli spännande att se hur den är när den torkar ordentligt. Blir det bra kommer den nog att få ligga på balkongen:)


Solen skiner och arbetet kan fortsätta!

Äntligen blev det lite fint väder och Christer kunde skrapa vindskivor...   Inte det roligaste jobb som finns, men nu är det gjort!
.
.
Här är det dags för vindsfönstret...
(Klicka på bilden så ser man det större! Har lärt mig lägga in såna bilder också:) Inte illa....)
.

Gör färdigt....

Näää, det här går inte... Har suttit och tittat på massa olika bloggar och blir bara så sugen på att fixa massa saker. Tänk om man hade massor av tid, vad mkt man skulle kunna göra. Har källaren full med projekt som ska fixas, men kommer bara på mer. Det är som att när man kommit på vad man ska göra med en grej, och har bilden i huvet, då är det färdigt! (fast man inte ens har börjat med det) ...och nya ideer dyker upp.  Har ett så fint hörnskåp på vinden som skulle kunna fixas till väldigt lätt. Problemet är att det krävs Christer hjälp för att bära ner det och det är alltid jobbigt när man är beroende av ngn annan ( skulle underlätta om man var en dunderkvinna som klarade allt på egen hand ). Måste be om hjälp jämt!!! Sen ska det dessutom bäras upp till rätt ställe, och innan man har bestämt sig för var det ska stå....  då har Christer tröttnat!!!! Och dessutom står det massa halvfärdiga saker som väntar på att bli färdiga!  Alltså...  mitt nya önkemotto,:" Gör färdigt en sak innan du börjar med en annan".

Äntligen...

har Christer tagit sig in i skrotgaraget för att leta rätt på ett par gamla grindar som vi visste skulle finnas där. Han var inte jätteglad...  men det var jag!!!  "Vem mer än jag skulle göra detta för att någon ska glo på ett par gamla grindar... " var hans kommentar. Bilden talar sitt eget språk, - inte många skulle ha gjort det...  (i det här läget är det bara att hålla tummarna att grindarna ser ut som jag har tänkt mig, annars blir det inte roligt!)
.
Första grinden ute,- PERFEKT!
.
Andra grinden ute,- ännu mer PERFEKT!
Här står nu vår nya sänggavel!!!
.
Självklart ska den rengöras, slipas och målas innan den tar plats i sovrummet....  såååå, nu går jag ner i min källare!

Ikea

Idag har vi varit en sväng på Ikea. Alltid lika roligt att gå där och titta ( tycker jag iaf ). Barnen är inte riktigt lika förtjusta...
Det finns så mkt man skulle vilja köpa men idag var det Ebba och Alva som stod för dom flesta inköpen. Hugo kom hem med ett packe ritpapper, och det var han nöjd med:)
.
Alva köpte bla en ny matta till sitt nya rum (väntar nu bara på att hitta en liten billig bra soffa att fylla ut rummet med) ....
.
och en lampa (ser nu att den hänger aningen snett)
.
.
Ebba köpte nya gardiner. Jättesöta, blev lite sugen på dom själv....
.
och en likadan matta som Alva. Köpte även en "kudde" till laptopen så man kan ha den bekvämt med sig i sängen...
.
.
Själv köpte jag mig lite "bra att ha" saker. Såna där saker man alltid köper när man är på Ikea. Lite billiga glas (eftersom jag alltid har en förmåga att slå sönder alla), och olika sorters ljus i alla dess former och dofter... Köpte även några korgar att förvara ljusen i.
.

Ställningen är på plats!

Arbetet kan börja! Synd bara att det blev så dåligt väder idag, så vi drog till Ikea istället....
.

Miljöhjälten!

Min nya städdhjälp, och dessutom miljövänlig...  Det ni, alla som utnyttjar Rutavdraget. Hemma hos mig utnyttjar vi barnen istället...   :)
.
Säga vad man vill om Tv-tittande. Det finns trots allt mkt bra barnprogram med god inverkan på barnen  ;)
Titta på Miljöhjältarna!
.
.
Bakpulver och ättika
.
.
.
skura golv med äggula
.

.

Renoveringen

Nu är det mesta av balkongen borta. Endast en bit av staketet kvar som ska sitta som fallskydd när fasaden fixas!
.
.
.
.
Några bilder från baksidan, som nästan är färdig...
(man får bortse från dom fula skivorna i staketet som ska bytas mot glasskivor)
.
.
(Hi,hi, här kom Christer med när han grillar. Det gillar han nog inte...)

Påskafton

Här sitter vi, Hugo och jag. Resten av familjen har åkt till Eskilstuna på lite påsklunch och solen skiner ute från en klarblå himmel. Hugo har feber och är jätteledsen, han vill oxå göra ngt roligt...  Har kommit med massor av ideer men inget duger just nu. Får väl se vad vi hittar på...
.
.
Kom precis på att jag hade glömt bort mina tuppar som jag tog ner i källaren och spraymålade vita. Kan inte förstå att det ska vara så svårt att täcka vissa röda färger. Dom påminner nu lite om stora skumgodisar,-lite pastellrosa nyanser på kammen...  :)
.

Stora planer:)

Nu har fasadrenoveringen vaknat upp efter vintervilan. På självaste långfredagen dunkar och dånar det så det hörs över hela öster. Undra om det är någon som blir irriterad.....?
.
Äntligen ska framsidan få sig ett lyft! Ny balkong, ny entre och fasaden ska bli färdigmålad!
.
.
.
Christer river för fullt!
.
.
.
Fortsättning följer...

Påskpyssel

Sötaste påskpyntet av världens sötaste♥
.
.
Made by Hugo

Glad Påsk!

Inte blev det mycket påskpynt här hemma! Öppnade påskkartongen och hade bestämt mig för att kasta allt jag inte ville ha (har en konstig förmåga att spara på allt!), och det hade inte blivit mkt kvar om jag hade gjort som jag bestämt. Men vad tror ni händer? Jo, jag plockar fram lite, och resten åker tillbaka i kartongen....  :( Varför ska det vara så svårt att röja bort det man ändå vet att man aldrig kommer att använda???
(tog ner två hönor i källaren och spraymålade dom vita. Får se om dom blir bra...)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.Godishylla!!!! (Undra om det finns ngt kvar när jag kommer hem i em?)
.
.
.
Det sista barnen sa innan dom gick till skolan;- Glöm inte att ta fram hönan som ska stå  på köksbänken och vara full med godis!   Bäst jag utför mitt uppdrag och drar iväg till affären...

RSS 2.0