Svart!

Har äntligen tagit mig i kragen och målat stolen som jag köpte för länge sen till Hugo! Den som är tänkt att bli hans nya skrivbordsstol.....  När jag kom upp med den från källaren tittar han på den och säger; - Det ser ju ut som en Evertstol!!!   Vet inte om det är positivt eller negativt, då Evert är Hugos gamelmorfar....  ;)
I vilket fall var det himla roligt att frångå det vita och måla svart! Så mkt lättare att måla med en mörk färg istället för en ljus, täcker mkt fortare! Snabba resultat är alltid roligt :)
.
.
Innan det blev en pojkrumsstol....
.
.
.
och efter att det var en "Evertstol" ;)    (Fast Hugo tyckte iofs att det var en Evertstol efter att den blev målad... ) Tycker den passar ganska bra i en 7-årings rum!
.
.
Nu väntar mkt annat nere i källaren, men då återgår jag till vitt!  :)
.
Kram Helene

Ljusstake

Hann med en sväng till överskottsmarknaden idag, efter att ha sprungit runt och letat julklappar på stan. Fick sån himla lust att måla något, någonting sånt där som går fort....  Skulle städa efter jobbet idag och kände att jag behövde en liten muta till mig själv, och tänk vad mycket lättare det är när man vet att det står något roligt och väntar! Köpte en julljusstake som måste varit väldigt populär för ett antal år sen, för jag har sett tusen såna med olika utföranden ( dock alla med äpplen;) ) på olika loppisar under hela hösten! Nu slog jag till för en tia och tänkte att någon av alla dessa ljusstakar ska väl ändå få finnas kvar, om även med en annan färg...
.
.
.
.
Vet inte varför det är så himla kul att måla just ljusstakar. Så fort man går på loppis så skriker ögonen ;-träljusstakar, träljusstakar, träljusstakar .....   Vet snart inte vart jag ska göra av alla!
Här kommer en bild på några av dom. Skulle försöka fixa med en bild, men vet inte varför jag fick svart bakgrund!? Får träna vidare en annan dag! Nu är det hög tid att lägga sig om man ska orka med en sväng till Safiren och Black Jack imorgon kväll :)  Ha en trevlig helg! Kram Helene
.

Andra advent!

Idag har vi tänt andra ljuset och det är bara 19 dagar kvar till jul! Börjar känna av stressen lite....  Har inte köpt en enda julklapp fast jag hade lovat mig själv att inte göra samma misstag som jag brukar -, vänta in i sista minuten. Jag lovar, det blir som vanligt, dagen innan julafton springer jag runt som en tok på stan och letar... Det värsta är att jag jobbar till halv sex den dan, men visst brukar väl affärerna ha öppet längre dagarna
innan jul... ???
Har i allafall sytt en liten julklappspåse där jag tänkte lägga några klappar till julaftonsmorgon! Tänkte frångå traditionen med strumporna, men det var inte populärt hos Alva... "Jag måste ha min julstrumpa som vanligt!!!" Vi får väl se hur det blir!

.

.

Har fått lite smådille på att sy och brodera just nu! Älskar att brodera korsstygn :) Skönt att sitta och göra framför TV:n på kvällarna. Blir så lätt rastlös annars, det liksom kryper i händerna... ;) Det som är så himla bra är att man slår två flugor i en smäll;- vara kreativ samtidigt som man umgås med familjen!! Resten av familjen älskar nämligen att sitta i soffan och titta på TV på kvällarna.
.

.

.

Slänger in en liten bild på trappfönstret!   Ser ni blommorna!!!
Dom där tråkiga orkideerna som har stått så länge utan blommor slog ut lagom till första advent när stjärnan skulle fram! Helt otroligt för att vara hos mig!!!

.

.

Men å andra sidan går det ju lika bra med fusk... Tycker inte dom är så tokiga dom heller ;)
Vintriga kramar Helene

RSS 2.0