julbrädor

Snart dags att ge sig iväg till jobbet! Har en sån där väldigt kort dag idag, jobbar bara mellan ett och fyra...  ;) Inte helt fel! Speciellt inte när hela kvällen är uppbokad av aktiviteter med skjutsningar hit och dit och föräldraråd i skolan...  Lite mat ska man ju också hinna med däremellan! Hann iaf uträtta lite ärenden på fm och även texta två julskyltar. Det är såååå himla roligt.....  :) Måste be Christer att såga till några fler brädor så jag har!
.
Kramar Helene

Bling bling gran...

Nu har det flyttat in en riktig bling bling gran i huset....   Var i Eskilstuna igår och handlade massor av roliga saker på Panduro, varav en ganska ful  trägran :) Monterade ihop den, målade den vit och prydde den med lite olika saker....
Resten av familjen tittade lite konstigt på mig och tyckte väl inte riktigt att det var min smak, men jag tyckte den var ganska rolig! Har även hängt dit fyra små paket gjorda av tändsticksaskar som ska öppnas varje söndag fram till jul, och varje paket är till hela familjen! Barnen har inte så stora förhoppningar, för vad kan rymmas i en sådan liten ask?     Jaaa, det kan man faktiskt undra... ;)
.
.
Köpte även en platta med två krokar som jag målade med krackeleringsteknik och klistrade dit en bild på. Anledningen till köpet var att få Christer att tycka det var ett onödigt köp, att han lätt kan såga till såna små bräder själv för en billig peng....  (jag har nämligen tjatat ett tag), men resultatet blev ett annat!
-" Så billigt, med två krokar dessutom... Finns ingen anledning att göra såna själv ! "
Saken är den att jag vill inte ha dom krokarna, jag vill ha andra...!!! ;)
.
Sist men inte minst (iaf besvärligast ) tråcklade jag ihop en kupa av hönsnät och ståltråd som ska fyllas med något juligt, och nu får det vara slut på allt småpyssel för ett tag....  Måste ta tag i att göra färdigt endel ofärdiga saker som står i källaren och bara väntar på att slutföras. Ibland tar energin slut för vissa saker.. :( Har lovat mig själv att det ska vara färdigt till första advent, så nu blir det kvällar i källaren denna vecka...
.
Kram Helene

Klistrar o klistrar!

Kan inte låta bli att klistra bilder på allt och ingenting...
Hittade några gamla bra-att-ha-saker nere i källaren som blev klädda med lite änglabilder:)
.
En gammal matlåda till något bra-att-ha...
.
en gammal skafferilåda till något annat bra-att-ha, just nu sommarens alla solglasögon...
.
Ytterligare en gammal glasburk, men istället för att fylla den med en gran
så blev det ett ljus.
.
Slutligen en liten bild på mina söta små tomtar som jag köpte i somras i en liten hamnbod i härliga Byxelkrok!
Får mig att tänka på sommaren :)
Då passar det med lite reklam för Ölands norra udde....
Så här vackra är kvällarna i Byxelkrok!
Kram Helene!

Smågranar!

Dom första smågranarna har tagit plats hemma hos oss! Om två veckor är det första advent och eftersom tiden går så fort är det bäst att börja i tid....  ;)
Ena lilla granen fick ta plats på hallbyrån...
.
.
och den andra i vardagsrummet.
.
.
Hittade en gammal glasburk i källaren som jag satte dit en änglabild på med hjälp av decoupagelim och knöt på ett snöre.
.
Knåpade även ihop en God Jul vimpel av en gammal kökshanduk ( ? ) jag hittade i källaren med initialerna AL. Min farfar hette Alvar Larsson och kanske farmor gjorde dessa i hopp om att få lite hjälp i köket.... ;) Jag broderade God Jul bokstäverna med hjälp av gamla mönster som jag hittade i farmors gamla sypall . Hittade även en gammal lång sysax som funkade urbra! Så himla kul att återanvända gamla saker!!!
.
Kram Helene

Kakfat

Blev lite inspirerad av Äntligen hemmas Karin Mannerstål när hon gjorde kakfat i ett program. Svischade in på överskottsmarknaden och plockade åt mig två ljusstakar och två fat för att åka hem och testa. Har även fått en sån fin bok av mina arbetskamrater där dom tipsar om samma ide. Klart man blir nyfiken att försöka.... ;)
.
.
I boken skrev dom att det var bra att limma ihop delarna med silikon, så jag for ner i källaren och letade...
I tron om att det var det jag hittade så började jag limma. Senare visade det sig att det var fogmassa jag använt, men det funkade det med :)
.
.
När det torkat sprayade jag med vit färg, och här är resultatet. Blir fint att lägga julgodiset på...
Ser aningen snea ut på bilderna, men Ebba förklarade för mig att det beror på att den ena är högre än den andra. Då blir det så! ;)
.
Jag kan varmt rekommendera Anna Örnbergs böcker "Inred och dekorera ljust och lantligt" och den bok jag fick häromdagen av mina kolleger "Inred lantligt inne och ute". Innehåller massor av fina bilder och ideer om vad man kan göra! Böcker att bläddra i hur länge som helst...
.
.
Vintriga kramar Helene!

RSS 2.0