Att angöra ett trädgårdsland ;)

Idag har jag lekt trädgårdsmästare, arkitekt och målare...  Vet inte om det var min starka sida men ett trädgårdsland har det blivit ;)
Har haft tankar på att ta bort sandlådan som ändå ingen använder och använda den platsen till några planteringslådor. Det skulle krävas lite jobb och med en skadad Christer kunde jag inte få någon hjälp. Därför tog jag ett snabbt beslut i morse att använda den befintliga sandlådan...
Röjde ur alla gamla leksaker, letade fram lite vit utomhusfärg och vips så hade jag ett vitt trädgårdsland :) Och vitt vill jag lova att det är, det bara lyser på gräsmattan... Lite för mkt faktiskt! Kanske väder och vind kan dämpa det lite...  Men men, nu ska här planteras alla möjliga grönsaker och kryddväxter...
Hittade några gamla kubbar i garaget som fick sig en omgång med penseln. Tänkte dom kunde bli en prydnad i plantaget. Spikade även fast några hjärtan som låg och skräpade.
Lavendel och gräslök har tagit plats, och snart blir det mer....
Nu dags att göra sig iordning för lite middag hemma hos mamma. Ha en trevlig påskdagskväll allesammans!
Kram Helene!

Långfredag!

Lite hastigt så här på långfredagskvällen drog jag igång målningen av byrån/buffen som jag plockat upp från källaren! Stor och rymlig med gott om plats för alla mina pysselsaker...  Hade lite färg kvar i burken och tänkte göra slut på den. Imorgon blir det ett besök på coop för inhandling av lite ny färg :) Dessutom behöver jag göra det tråkiga jobbet ; skruva loss skåpluckor och handtag...  Har även målat lite småsaker som jag köpt på loppis den senaste tiden  men det kommer i ett senare inlägg...

Nu ska jag sätta på mig mina hörlurar och lyssna vidare på min ljudbok och vänta på att klockan blir ett! Då ska Ebba vara hemma...  Ibland kan jag sakna att ta en riktig bok och lägga mig i soffan att läsa, men samtidigt är ljudboken så himla bra! Tänk er att måla och få en bra bok samtidigt... Det är toppen! Funkar även bra vid städning och matlagning ;) Ljudboken gör helt enkelt tråkiga måsten lite roligare ! :)  Nu menar jag ju inte att målning är tråkigt....
Lite sorgligt att måla den med tanke på det fina mönstret... men vad ska man göra när man tycker bättre om vitt???
Den mindre varianten i samma serie har jag redan gått på med penseln ;)
Klicka för att se större.

Kram Helene!


Glad påsk!

Glad påsk alla vänner! Nu är man ledig i fyra dagar... Skönt!!!
Hoppas på mycket sol och värme!







Massor av påskkramar! Helene

Härliga helg!

Oj,oj,oj.... nu var det ett tag sen jag gjorde ett nytt inlägg! Har varit fullt upp med andra trevliga saker... :) Jag har målat och pysslat och fikat! Fikat på coffe house två dagar i rad, fredag och lördag! Stort utropstecken då jag aldrig annars unnar mig sådana trevliga saker med supertrevliga vänner! Det blir liksom aldrig av, hela tiden fullt upp med annat...  

Igår fick jag hastigt och lustigt för mig att måla armstöden och benen på fåtöljerna i vardagsrummet. Hastigt är fel ord, då jag funderat på det länge.... men lustigt, det är det rätta! Ingen slipning, ingen målartvätt, bara rakt av med vit färg och pensel! Får se hur länge det håller ;)



Många tycker nog liksom min familj, att det var mkt snyggare innan... men jag gillar det bättre efter!
-"Det vita bara lyser mot det beiga" utbrast Alva!
Själv tycker jag det vita smälter mer in i omgivningen;)

Köpte nya fina kuddöverdrag till soffan idag när Ebba och jag tog en tur till Vingåker. Någon bal eller avslutningsklänning till henne på outleten hittade vi inte , men på Fabrix finns det alltid något :)

Slutligen en härlig bild på härliga systrar! Vi som fikade så mkt i helgen.... Det är inte systrar i den rätta bemärkelsen men mkt härliga vänner! Även om vi inte ses alltför ofta känns det som det var igår :) Önskar jag kunde lägga in ljud från en cd-skiva, för då hade ni fått höra Seven sister´s sjunga ... Seven sisters är alltså vi, inklusive Karin och Karina... Helt enkelt ett supergäng som kan massor!!!
Kram Helene!

Körslaget!

I morgon hoppar Alva och jag på bussen till Stockholm och körslaget! Har nämligen haft turen att vinna biljetter och bussfärd....  Inte likt mig att ha sådan tur, men ibland händer det! Hoppas även Team Gabriel har tur och tar sig vidare trots mig i publiken ;) Rösta nu ordentligt imorgon så jag inte behöver ha en besviken Alva med mig i bussen hem!


Ska även fortsätta massproducera nya ägg i helgen. Tror snart jag har handlat upp varenda ägg som finns i affärerna. Kommer troligtvis att vara urless på ägg när väl påsken är här om två veckor.... ;)

Trevlig helg allihopa! Helene

Loppisfynd!

Satt och bläddrade runt lite på nätet och inser hur bra det är att gå på loppis!!! Har alltid haft en svaghet för träljusstakar, både enarmade och flerarmade och inser att där kan man tjäna stoooora pengar ;) Den ena av dessa ljusstakar kostade 15 kronor och den andra 10. Sen tillkommer givetvis kostnaden för färgen och den tid man lägger ner på målningen, men tiden ser jag enbart som rolig och rogivande!
Folk brukar undra var jag får all tid ifrån till allt målande och pysslande...  Joo, så här är det....  när alla andra går på sina promenader eller tränar på friskis, då väljer jag att pyssla! Bra eller dåligt, vet ej...  skulle behöva röra på mig men tänker att när man bor i ett hus med många trappor får man motionen gratis ;)  Ner i källaren till tvättstugan, upp till övervåningen till barnens rum, upp en trappa till,- kanske det finns något spännande på vinden, ner igen (förhoppningsvis släpande på något roligt... ) och så rullar dagarna på. Varför betala dyra pengar för motion när man kan göra annat roligt?

Som vanligt när jag pratar och skriver tappar jag den röda tråden... Det jag skulle komma till var att jag hittar ljusstakar på nätet ( inte helt lika, men iaf.. ) som kostar betydligt mkt mer än dessa billiga loppisfynd. Jämför priset! 10 kr+lite färg+lite tid mot en ljusstake för 195 kr +frakt!!! Det är inte illa!
Så en uppmaning till allt folk;- Gå och fynda på loppis!!!


Från en loppis....   


Från en nätbutik.....

 

60215
Pris: 195.0 SEK
Frakt från: 79 SEK
Total pris: 274.0 SEK
I lager: Ja

Vitmålad träljusstake Priset är styckvis.

 

 

 


 

 

 


Kram Helene

 


Äggtillverkning!

Ojojoj, vad jag har klistrat! Fingrarna är helt stela av limrester...  Nu återstår endast snören på äggen så är dom färdiga för leverans till mina kolleger. Det här är en del av min lilla nystartade mobila affärsverksamhet ;)
God natt på er! Själv kommer jag att drömma om Påskägg...  Helene

Snart!

Efter lite trädgårdsbestyr och lite vistelse på baksidan där man inte satt sin fot under dom senaste fem månaderna, inser jag att vi är på väg mot härliga tider :)

Snart kan vi....
*sitta på altanen

*lyfta bort pooltäcket

*plantera nya blommor

*hänga dit vattenslangen

*och definitivt plocka bort den vita kälken som står på trappen.

Nu är det massor av härliga månader med förhoppningsvis sol och värme som väntar. Skönt ska det bli!


Eftermiddagen och kvällen kommer att ägnas åt en bowlingturnering med Hugo och att färdigställa massor av påskägg som jag grundade med vit färg igår. Det roliga jobbet är kvar; dekorationen med massor av spets, band och pärlor :)
Trevlig söndag allihopa! Kram Helene

första april

Jag har en ide! Men ideer är inte alltid lätta att uppfylla! Vill ha ett par gamla spikar, såna där riktigt fina gamla! Jag vet att det finns ett gäng i våran källare, men var....  Christer vägrar att berätta! Dom slösar man inte bort på massa krams...  Det retar mig lite;)

Något mer som retar mig är att jag totalt glömde bort att Perssons Pack spelade på Statt ikväll!

Jag som så gärna ville gå...  Å andra sidan har jag inte hört någon som skulle dit, konstigt nog! När det äntligen kommer ett suveränt band som man lyssnade på för länge sen (eller iaf jag), så är det helt dött. Kanske det bara var ett första april skämt!  Kan ju alltid hoppas... då har man ju inte missat något ;)

Den här låten med Perssons Pack tillägnar jag alla mina vänner under dom härliga åren i Södertälje! Vilka minnen det väcker!!!
Den här däremot är tillägnad Caroline ;) Vad ska vi säga.... 2-1 kan jag sträcka mig till!
Sari Wallden hänger med lite extra även på den, eftersom det var hon som introducerade mig i packet och hade en svaghet för just denna låt.... ;)


En stor sorg är det att inte vara på statt ikväll:(  Håll med om det!!!

Många kramar Helene!

RSS 2.0