Melodifestival!

Sitter här och väntar på Caroline! Ska äta pizza, dricka vin och titta på melodifestivalen. Inte lika avancerat som förra årets omgångar, då vi klädde ut oss varje tillfälle...  :)
men trevligt ska det bli!!!
En av kvällarna 2010! Malena Ernman, Caroline af UgglasX2, Alexander Bard, Petra Nielsen och Nordman
.
Trevlig lördagskväll allihopa! Kram Helene

Vaknat upp ur dvalan!

Nu har jag äntligen vaknat upp ur influensadvalan! Två veckor med täppt näsa, fruktansvärd hosta och hög feber! Sista veckan har jag levt i ett töcken mellan sovande och vaket tillstånd....  Men,men man får väll skylla sig själv när man först ska vara duktig och gå och jobba med feber;- det är inte så farligt, jag är inte sjuk... Sen åker man till Romme för skidåkning en korthelg mellan torsdag och söndag;- det är inte så farligt, där kan jag ju vila....  Vännerna som skulle med anlände lite senar pga magsjuka...  Allt resulterade i en supersjuk Helene och magsjuk resterande familj! Men nu mår vi bättre!!!

Idag har jag tom fått hörnskåpet på plats på övervåningen! Lämnade hela övervåningen som ett bombnedslag när vi skulle åka och tänkte;- Det där fixar vi så fort vi kommer hem! Tji fick jag!
Hade målat ett hörnskåp som stått på vinden, en sån där sak som skulle kastats för ett antal år sen, och nu fick komma till användning igen!  
Christers stationära dator har fått ett hem, i ett hörn som aldrig används :)
Lådorna som står uppe på skåpet ska snart få en annan plats. Först måste jag bara htta det rätta skåpet som passar bredvid hörnskåpet. Nu blir det loppisturer ;)







På en liten byrå bredvid skåpet har jag lagt några gamla böcker som jag hittade i källaren. Är så himla häftigt att hitta och titta i!!!
En av böckerna var en gammal läsebok...



Andra läseboken från 1918, och man läser en sån text... Lite skillnad mot snart 100 år senare, då man läser om den söta lilla figuren Mini ;)



Nya testamentet från 1864 som tillhörde min gammel,gammel farmor Sofia....



Fanns tom en liten hjälplapp i boken så man visste vilket kapitel man skulle läsa varje dag. Tyvärr var det bara för Augusti månad, så jag får välja vad jag vill i kväll... ;)

 

God natt och kram allihop! Helene


Vårat hus!


Mkt snö var det även på 40 talet!
Hittade ett gammalt fotoalbum ikällaren. Så himla kul att sitta och titta i!!!
Vårat hus omringat av massa skog! Lite skillnad mot nu....   Inte ett levande träd på hela tomten ;) Dessutom hade det adressen Östermalmsgatan, nu Johannisbergsgatan.
Även grindstolparna är flyttade eftersom vägen tog en annan riktning än vad som var planerat från början. En förklaring till varför vårat hus är placerat så snett på tomten jämfört med alla andra som ligger i en rak linje med vägen.  Det är mellan dessa stolpar som våran sänggavel satt.... ;)


Kramar Helene

Skrivbord

Var på loppis igår och inhandlade mig ett  bord som ska bli mitt lilla skrivbord!  Litet, smidigt men ändå väldigt stadigt. Perfekt när man ska ta fram symaskinen! Dessutom klaffar så det kan bli större.... Kan inte bli bättre :)
.
Efter ett lager vit färg ser det ut så här...
Ha en trevlig söndagskväll!
Kram Helene!

En rolig ordlek!


Lek med ord på http://www.wordle.net/

En superrolig sysselsättning om man vill få tiden att gå ;) Jag lovar, tiden bara rusar iväg!

Gör bilder av ord och printa ut till fina tavlor! Det har varit min kvällssysselsättning :)

 

 

.

Sångtexter...

 

 

.

Kram Helene!

.

.

.


Mitt vita rum!

Mitt nya vita rum är färdigt!
Plasten på golvet får sitta kvar, för nu ska här målas möbler!!! :)
.
Det är även här inne som tavlan med kökshandduken ska ta plats...
Ska bli så kul att fixa i ordning :)
.
Kram Helene

Pelarbordet på plats!

Äntligen har pelarbordet tagit plats på övervåningen efter att ha mellanlandat i hallen under en tid. Ibland är det bra (eller inte.. ) med stor hall! Det får plats mkt saker...  ;)
.
Här är bordet innan jag gick på det med vita penseln....
.
Insåg ganska snabbt att det inte är världens bästa bord att ha där barnen tillbringar en stor del av sin tid med tv och spel! Finns ingen avlastningshylla för alla olika fjärrkontroller, och många kontroller blir det....  Kanske bordet där nere får flytta upp, och det här får flytta ner. Vi får väl se hur lång tid det tar innan jag blir tokig på allt plockande... ;)
.
.
.
Vad är den stora skillnaden....
.
Jo, det ena är vitmålat och fotat ur en tidning, och det andra står fullproppat med skräp i våran källare!!! Den fina krönlisten ligger löst ovanpå pga det låga taket ...
Förstå att jag sugen på att måla!!!
.
Christer tycker inte att det ska målas, han tror att jag kommer att ångra mig! Kan aldrig tänka mig det, men det krävs ändå mkt övervägning när det handlar om arvegods.... Hade aldrig tvekat om jag hade ropat in det på auktion eller köpt det på loppis, men när det funnits i släkten i många år...   Samtidigt brukar jag tänka;- Vad gör möbeln för nytta i en grovkällare bland råttor och spindlar? Det måste vara bättre att få bli vit och komma upp till oss.... ;)  Eller hur!? Det skulle iaf bli väldigt snyggt!
.
Kramar Helene

RSS 2.0