Tavla i förvandling!

En loppistavla för 25 kr
.
som skulle bli en anslagstavla!  Ni vet en sån där med hönsnät och små klädnypor....  Efter ett stort övervägande om den skulle bli svart eller vit, blev den slutligen svart. Problemet var bara att det var väldigt svårt att fästa nätet. Häftpistolen slog rakt igenom och spräckte ramen, men som tur var gick det att åtgärda utan några större bekymmer;).
Det slutade med kontaktlim och svart eltejp. Varken limmet eller tejpen fäste bra, så det fick bli en anslagstavla enbart till prydnad. Hänga dit lite saker för att sen låta det förbli så...  Inte massa byten av olika kom-ihåg-lappar och annat bra-och-ha saker, för då skulle nätet lossna!  Så fick det bli för ett par timmar, tills jag kom hem med kökshanduken.... ;)
.
Som jag skrev i inlägget här under köpte jag en hissgardin med tillhörande kökshandduk igår, och handduken skulle användas till något annat än just en kökshandduk! Hade planerat att göra en passande tavla till gardinen;- köpa en ram på loppis, måla den svart eller vit och sedan sätta dit tyget (handduken). Jag lånade anslagstavlan för att testa vilken färg ramen skulle ha....    Sätter i tyget, och VIPS så har jag en mycket snyggare tavla än jag hade tänkt mig från början! Det blev, tycker jag iaf , en supersnygg effekt med hönsnätet i förgrunden!!! Tänk att något så oplanerat kan bli så lyckat!!!
Då blir man glad :)
.
Kramar Helene!

Shopping i Vingåker!

Har varit och shoppat idag! Men inte på loppis, utan på Fabrix i Vingåker! En toppenbra inredningsaffär med massa fina gardiner, kuddar, lampskärmar och annat smått och gott! Dessutom till bra priser! ( men inte lika bra som secondhand då....;) )
.
Hittade ett par gardiner till vårat vardagsrum på övervåningen....
.
....och en hissgardin till rummet vi ska måla om nu i helgen. Köpte även en tillhörande kökshandduk...  Verkar kanske lite konstigt att köpa en kökshandduk när gardinen inte ska vara i köket, men ibland behöver inte varje grej användas till sitt rätta ändamål ;) Imorgon får ni se vad det blev!  ( En kudde tänker nog många, men;- fel, fel, fel.... )
.
Fina tyger på metervara har dom också! Ebba behövde fylla ut en vit vägg bakom dörren och då passade det här tyget bra...  Hon ville ha städer, typ Paris, New York osv... Jag tyckte något mer "gammalt"!  Då blev det en kombination :)
.
Slutligen blev det även ett och-tecken som ska upp på våran fotovägg.
.
Känner mig nöjd och glad efter dagens inköp :) Men ännu gladare är jag för den fina presenten jag fick idag, bara så där utan vidare...  Ett par superfina och roliga gummistövlar av porslin som är köpta på Annas gröna rum! Hon har en jättefin blogg med mycket fina bilder! Önskar att man hade lite grönare fingrar.... Stövlarna finns även i många fler färger och alla är lika fina :) Dom finns att se på  http://www.lobdesign.se/shop/viewArticleGroupContent.asp?groupId=199
Tack så jättemycket för den fina presenten!!!!!
.
Tack och godnatt, Helene!

Julen varar fram till påska...

Igår åkte alla stjärnor och stakar bort. Idag åkte dom första påskliljorna fram. Lite sen med julen och lite tidig med påsken, men vad gör väl det :)
.
Sprang in en snabbis på överskottsmarknaden i dag och hittade koppen och vasen, för enbart fem kronor styck!! ;)  Ebba tyckte vi skulle ha gula blommor i koppen för det är så vårigt.... Själv är jag inte jätteförtjust i gult, men vad gör man inte för deras skull! Gula små påskliljor och en gul ..... plastblomma! Även den från loppis för bara en femma ;) Vilket dunderkap! (småler lite för mig själv... )
Nu är vi redo för våren!
.
Kram Helene

Ramar!

Här är resultatet av Ebbas och mitt söndagsnöje! Massor av svarta ramar! Nu ska Ebba framkalla kort och göra en fotovägg...
.
Två av ramarna som var riktigt guldiga hörde dock till ett par Lasse Åbergs tavlor. Efter ett par år på vinden fick dom ta plats i Hugos rum. Kul att lite färg kan förändra...  :)
.
När jag ställde tavlorna på hyllan slog en gammal tanke mig...  När tjejerna var små tänkte jag alltid;- Ett pojkrum, vad lättstädat det måste vara!  Inte en massa krusiduller och söta prydnader på en mängd olika små hyllor. Inte ett skrivbord fullt med fina pennor, suddigum och olika små söta block och inte massa barbiedockor med alla dess tillbehör i olika små lådor osv, osv...  Neej, ett pojkrum, där har man en låda med bilar, en låda med klossar, en låda med lego...  Jaaa, allt väldigt lättsorterat, och inga jobbiga hyllor att damma!  Men ack så fel jag hade!
Hugo har det mest svårdammade rum i huset, och dessutom blir det massa merjobb när alla legoprojekt ramlar samman bara man rör det... !!!  Inte roligt!
Lego, lego, lego så långt ögat kan nå....  Borde ha skåp med luckor så dammet stannar utanför :)
.
Kramar Helene!

Alvas efterlängtade sekretär!

Äntligen är Alvas efterlängtade sekretär färdigmålad och på plats i hennes rum!
50 kronorsfyndet från soptippens loppis har bytt skepnad!
.
Observera den stora sladdhärvan!  Sladdar överallt...  Dator, högtalare till dator, fotoram, laddare till telefon, laddare till kamera, kortläsare osv, osv...  Jag blir tokig på all elektronik!!!
.
Passade iaf på att göra en storröjning i Alvas rum. Hon har en förmåga som jag inte alls känner igen ;) Samlar på sig såååå mycket saker....  Nästan en halv sopsäck blev fylld för att åka till tippen!  Den resterande mängden som skulle fylla flera säckar åkte upp på vinden....  Fattar inte att det ska vara så svårt att kasta saker! Stackars mina barn när dom flyttar hemifrån och jag ska packa på dom alla sina saker som jag har haft i gott förvar;)
Efter dagens stora slit blev det iaf rent och fint i Alvas rum. Frågan är bara hur lång tid det tar innan det är överfullt av saker igen...
.
.
Alvas kärlek till rosa elektronik....
.
Hennes rum är det bästa av alla här i huset! Egen liten toalett i rummet :)
.
Fortsatt trevlig lördagskväll! Helene

Grindslanten!

Här hemma är det rörigt! Rumförflyttningar pågår för fullt! Ebba har en längre tid velat flytta över till vårt "datapysselsymaskins rum" dvs vårt allt-i-allo rum, som innehåller väldigt mkt allt och inget...  Kändes ganska jobbigt att ta tag i, och därför drog vi på det in i det längsta. Fanns heller ingen ide att göra det förrens Hugo var villig att ta steget att flytta upp till övervåningen, eftersom tanken var att han skulle ha Ebbas rum. Efter julhelgerna var tiden inne...  Röjde allt-i-allo rummet, rev tapeter och målade vitt och Ebba flyttade in. Som tur var hade hon valt svartrandig fondvägg i sitt gamla rum och det passar ju perfekt även till Hugo, så för honom var det "bara" att flytta in :)  Mycket släpande på saker och väldigt rörigt blir det...
Nu står det ett tomt rum på nedervåningen som bara väntar på att få ny färg på väggarna:) Jag längtar!!!
.
.
I vilket fall var jag på loppis i helgen och köpte en tavla till Hugo! Måste ju finnas lite gamla loppissaker även i hans rum, även om han vill ha det lite "tuffare" :) Har alltid tyckt om "grindslanten" och tycker att det är ett passande motiv i ett pojkrum, men ni kanske kan förstå reaktionen när jag kom hem med denna....  ;) (Jag lovar;-blicken sa allt!)
.
.
.
Men med lite svart färg vart den helt okej! Ett gammalt motiv med lite tuffare stuk...
Han satt t o m en lång stund och tittade på bilden och barnens olika uttryck! Lite skillnad mot alla spindelmannen och Star Wars planscher som suttit på väggarna förut... ;)
.
.
.
När jag ändå var i farten med penseln så passade jag på att måla några fler gamla ramar. Gillar dom när dom blir svarta....  Och som jag skrivit tidigare;- det är sååå tacksamt att måla svart! Täcker så snabbt :)
.
Här hemma blandas gammalt och nytt hej vilt! Ingen ordning på nåt...
.
.
.
Även två Strindbergslampor fick sig en omgång svart färg...  Dom har stått i ett förråd i källaren i flera år bara för jag inte tycker om bronsfärgen på foten. Först nu kom jag på att jag kan ju måla dom!!!
Här är den ena som nu står placerad i Ebbas rum på hennes sekretär! Den andra får vi se var den hamnar. Kanske i vårt nya rum som jag går och längtar efter...  :)
före                                         efter
.
Kram Helene!

Akut pysselsugen ;)

Ibland blir man bara sådär akut pysselsugen! Något måste göras, just precis nu!!!  ... och snabbt ska det gå ;) En sån känsla fick jag igår kväll efter att vi hade ätit. Hjärnan gick på högvarv,- vad ska jag göra, vad ska jag göra...
I ett sånt läge är det bra att ha sparat allt gammalt som man egentligen hade tänkt slänga på tippen en gång i tiden, men av någon anledning aldrig kom dit ;) Allt sånt hamnar på vinden och i källaren och där blir det stående, ända tills man kommer på att man kan göra något bra av det ;) Då blir man glad att det finns kvar!
Som denna gamla brödlåda, som jag aldrig någonsin i hela mitt liv skulle använda igen....
Nu står den på köksbänken, och ner i källaren åkte den nya, fina, moderna av plåt. Undra vad man kan göra av den om ett antal år... ;)
.
.
.
.
Kram Helene!

Klaffbord klart!

Har alltid önskat mig ett klaffbord! Hittade ett på loppis för ett tag sen, som var ...  sådär;)  Tog hem det, målade det (lite sådär slarvigt som man gör när man inte är riktigt nöjd) och tänkte att det får duga så länge. Inte långt därefter ringer min söta svägerska och frågar om jag vill ha deras gamla klaffbord som dom inte har plats med längre....  Tro att jag blev glad! Ett sånt där fint med svarvade ben och precis lagom storlek... :) Nu har jag äntligen målat det, även om det var fint innan så passar vitt bättre hemma hos oss. Textade även dit några fina ord.  Efter lång överläggning med Ebba hamnade dom på kortsidan av bordet. För henne var det självklart att det skulle skrivas på klaffen ;- blir mkt snyggare när man fäller upp bordet! Håller helt med, men eftersom jag sällan fäller upp det ville jag ha det på långsidan av bordsskivan...  Som sagt, tillslut blev det på kortsidan! Snyggt både utfällt och inte ;)
.
.
.
Nu, alla ni som tycker kaotiska rum är jobbiga - BLUNDA!
Här kommer en liten bild från mitt gamla torkrum i källaren som har blivit målarrum! En liten tjuvtitt på något som jag egentligen inte vill visa... ;)
.
Lite svårt att måla när jag knappt kan vända mig om ;), men pelarbordet och sekretären har fått sig två omgångar färg. Två lager till och dom är färdiga! Tjoho va kul! Försöker övertala Alva till att få skriva lite på hennes sekretär, men hon är svårflörtad ibland. Lite hjärtan kan hon tänka sig, men neeej, det kan jag absolut inte ;)
Folk brukar fråga;- "När har du all tid att måla?",  och just idag är en bra dag att svara på det;) Trots semester ställde jag klockan på 07.00 för att gå upp och måla innan barnen vaknade :) ! Härligt!!! (även om det hör till ovanligheten...) Borde göra det oftare!
.
Kram Helene

Alvas pärlplatteprojekt!

Alva en fick en så himla rolig julklapp! Photo Pearls :)  Ett pärlset med pärlor, plattor och ett dataprogram för omvandling av egna bilder till ett pärlplattemönster. 30 olika färger innehöll paketet, men man väljer själv färgskala på bilden man vill använda. Även storlek på bilden väljer man själv och Alva vade fyra plattors motiv. Superkul!!
.
Här är den utvalda bilden....


.
Så här såg det ut när hon skrev ut. En liten översiktsbild hur resultatet blir (spegelvänt) samt hur många pärlor av varje färg hon valt. Den större bilden är ett av dom fyra mönster som ska bli helheten.

.
Hon har pärlat halva mönstret, två pärlplattor....
.... och det värsta är att jag knappt kan låta det vara när det står framme på köksbordet. Jag vet att det är Alvas projekt men det är ju så kul! Några rader har jag faktiskt lagt dit i smyg... ;)
Ett perfekt pyssel för att få barn lite kreativa istället för att ägna hela sin tid åt datorn :)
Tror jag ska göra mig en egen tavla jag med ;)

KRAM Helene!


Äntligen färdig!

Nu äntligen är skåpet färdigt! Eller, nästan iallafall...  Målade skåpet för länge sen, ställde det på plats i vardagsrummet för ganska länge sen, men inte för länge sen fick jag motivationen att måla färdigt dom två skåpluckorna på sidorna, rättare sagt, alldeles nyligen! Men nu är det äntligen gjort! Problemet är nu att jag inte kan stänga luckorna :(  Måste antagligen skruva bort dom igen och slipa lite....  Inte roligt! Frågan är nu hur lång tid det tar, innan den inspirationen infinner sig?!  Har lite annat i källaren som lockar...;)
..

.
I källaren står nämligen mitt nyinköpta pelarbord och Alvas sekretär som ska bli hennes nya skrivbord och väntar. Självklart ska dom målas med lite vit färg!
.


Har börjat spackla lite på ojämnheterna, så snart kan det roliga jobbet börja!
.
God fortsättning på det nya året!  Helene


RSS 2.0