Vår!

Äntligen känns det som våren är här! Lite kyliga vindar, men sitter man i lä så är det skönt! Synd bara att vi har lite dåligt med såna platser på våran tomt.... Känns som vi bor i ett riktigt blåshål :(
Sitter här inne och tittar ut på solen och funderar på allt som måste göras i trädgården, och det är inte lite...  Skulle behöva anlita en trädgårdsmästare för att få någon ordning. Plockade iaf in några grenar från plommonträden som har slagit rot från granntomten och plockade även upp några nerfallna björkkvistar som fick bli ett litet fågelbo. Nu pryder det köksbordet i väntan på påsken :)

Dom sex glasen köpte jag på loppisen som anordnades vid Sandbäcksgården i lördags. Egentligen ska dom fyllas med brännvin till en finare bjudning, så gästen själv kan styra över sina snapsar. Men det går ju bra även så här ;) "Jungfrur" kallas dom...
Köpte även dom bruna ljusstakarna. Tanken var att dom skulle bli vita, men tycker nu att dom passar ganska bra tillsammans med dom bruna grenarna, så ett tag till får dom behålla sin ordinarie färg. Sen åker nog penseln fram iaf ;)


Kram Helene!

Brädor!

Övning ger färdighet sägs det, så igår kväll satte jag mig och försökte texta några brädor på frihand. Till min hjälp letade jag rätt på Ylva Skarps hemsida med hennes jättefina texter, och säga vad man vill om att plagiera andras alster, så är det ett sätt att lära sig på.... Måste ha något att utgå ifrån och lära sig grunden för att sedan kunna skapa sitt eget. Det är precis för oss som det är med barnen, man sneglar lite på grannen bredvid och på det sättet utvecklas man...  Klicka på länken och gå in på Skarp kalligrafi för att se allt fint hon gör! http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=18396&grp=640197

Lite snett, lite darrigt och lite missbedömning av placeringen av texten, men ändå ganska nöjd. Det är bara att fortsätta öva.

Kram Helene!

Ballongpyssel!

Efter en god tefrukost i nygamla tekoppar fick jag äntligen färdigställa det lilla projektet jag påbörjade igår! Hade sett på nätet hur man kunde göra egna små (och stora) lampor av ballonger, bomullsgarn och tapetklister. Jag valde att göra en liten för att prova och det funkade riktigt bra. Tänkte heller inte göra den som en lampa utan bara en prydnad att hänga i fönstret.
Jag blåste upp en ballong, blandade ihop tapetklister och lindade garnet som var dränkt i tapetklister runt. Huller om buller! Sen skulle det ju torka, och det är det värsta jag vet. Väntan... , men i morse spräckte jag ballongen. Det vart ingen smäll som jag förväntade mig, snarare ett långt klirr som när glas går sönder.

Resultatet blev riktigt bra (även om det påminner lite om en julprydnad)! Ska tillverka några fler och hänga dom i en grupp tillsammans. Det tror jag kan bli fint! Vill man ha den som en lampa måste man tänka på att spara ett hål upptill så man kan få i lampupphänget. Ska nog prova det oxå, en svart till Hugos rum.
Det var svårt att få till bra bilder. Blir ett himla fint ljusinsläpp genom bollen som inte syns på korten.

Kram Helene!

Lördagen!

Loppis, manifestastion mot neddragningar i förskola och skola samt ett första besök i den nya affären på torget, Sköna Gertruds te och kaffe. Här ska nu börjas dricka te! Börjar känna av "gammelsymptomen" av att inte kunna sova efter sent kaffeintag ;) Plockade ner teservisen från från vinden, så nu är vi redo. Roulett från Gefle.... ser ut som äkta karusellkoppar!



Trevlig Lördagskväll allihopa! Nu laddar vi för körslaget i mörkret. Ni kommer väl ihåg Earth hour...
Heja Team Gabriel och Katrineholm!

Kram Helene!

Trevlig helg!

Vill bara önska alla en trevlig helg med en bild på trevliga tulpaner. Såg även att mina oönskade tulpaner ute i rabatten återigen börjar ta fart, trots alla mina försök att bli av med dom.  Dom är seglivade, dom små rackarna. Allt annat i trädgården som jag vill ha kvar försvinner, men farfars gamla tulpaner som han planterade för hundra år sen kommer alltid tillbaka (hundra år sen är en liten överdrift, men för väldigt väldigt länge sen)!



Helgen kommer jag att ägna åt ett loppisbesök på Sandbäcksgården för att sedan bege mig ner på stan för att delta i ett UPPROP på torget klockan 11.00 angående alla neddragningar i skola och barnomsorg. Härmed uppmanar jag ALLA att gå dit....  Tillsammans kan vi göra skillnad!

Hoppas även att det kommer att finnas tid för lite pyssel! Satt sent igår kväll och målade lite brädor och påskägg, medan jag väntade på att Alvas vita jätteskitiga jacka som rumlade runt i tvättmaskinen skulle bli färdig.
Så himla skönt att ha saker färdiggrundade, bara att plocka fram när pysselnerven vibrerar ;)
Klicka på bilden för att få den större.

Kram Helene!

Vår i luften!

Våren är här...   Tjugo grader på altanen!


Våren får även flytta in.....


....och med våren kommer påsken snart!
Kram Helene!

Loppisutflykt!

Igår hade jag och Annis en jättetrevlig dag i norrköping med loppisbesök! Hann med Erikshjälpens secondhand och Myrorna. När vi skulle åka till Bra och begagnat hade vi lite problem med vägarna....  Kartan var missvisande;) Fem minuter efter stängning kom vi dit! Synd...
Anna-Lenas fina tidningsställ!  ;) Tryck på bilden så ser ni skönheten i större format.


Några andra loppisfynd.....
Koppar och kanna som ska få ta plats som prydnad på en inte ännu införskaffad hylla över min Laura Ashley inspirerade sänghörna ;) Mkt rosor blir det, och inte är det riktigt jag heller...


Två vita kaffekoppar som ska få några små söta lökväxter i sig...

Glaskupor som blivit placerade uppochner och en smal fin flaska (som Christer sen upplyste mig om att vi har flera nere i källaren :0  Glöggflaskan vi drack mycket av i julas... )

En i mina ögon mkt bra förvaringskorg! Den kan hänga, den kan stå och den kan bli helt platt! Egentligen är det något man sänker ner i kokande vatten innehållande någonting, men det är det som är charmen med loppis! Att hitta andra användningsområden än vad det egentligen är tänkt för. Det blir en sport att gå på loppis och fundera.. :)
Kram Helene!

Pysselförvaring!

Börjar äntligen få lite ordning på alla pysselsaker som bara legat huller om buller överallt här hemma! Har gjort flera lådor och sorterat upp alla småsaker. Inte bara bra att ha dom utan himla kul att göra dom också... :)

Lådor klädda med servettdecoupage.

Lådor klädda med papper.

Köpta askar går också bra, men inte lika roligt...   Köpte dessa på... ohhh, kan inte komma på namnet, men i "alltiallo" affären på Kvarnen bredvid Kapp-Ahl. För några veckor sedan hade dom utförsäljning och då var det billigt. Det gillar jag!

En enkel liten änglabild på en enkel gammal gurkburk blir bra penselförvaring. Dom är så himla användbara alla änglabilder. Finns att köpa på klippark på Panduro men det går även att hitta fina bilder på nätet. En gång i tiden hade jag en liten papperslapp där jag hade skrivit upp massa olika sidor som var bra. Synd bara att den är borta nu...


Kram Helene!

Picasa 3

Alva har haft en lektion med mig hur man redigerar bilder i ett program som heter Picasa 3. Nu ska jag öva lite själv! Inte alltid helt lätt när man inte är så teknisk ;) Glömmer bort hur man gör så fort hon har gått härifrån....
Kram Helene!

Pysselvrån

Mitt lilla bord jag köpte på loppis tidigare har blivit färdigt! Härligt att ha en liten plats att sitta vid när man pysslar, även om jag föredrar att sitta på golvet....  Vill ni se hur bordet såg ut tidigare kan ni klicka här.




La ni märke till vad som hängde på stolen.... ;) En tassel! Ebba och jag köpte varsin förra helgen i en jättefin och stoor butik som heter Underbara hem. Vi ville känna oss lite lyxiga som Maria Montazami :)



Jag säger bara ;- Kökshanddukar kan man ha till mycket! :)
Även den köpt på Underbara hem. Ramen är givetvis ett loppisfynd och målad vit.
Kram Helene!

Sovmorgon!

Ledig fm! Tvätt och städning stog på schemat....  Tvätt och pyssel blev det;)
Städningen finns kvar till kvällen! Nu dags för lite lunch innan jobbet.
Kram Helene!

Pyssel, pyssel och åter pyssel!

Jag älskar att pyssla! Säkert något alla redan förstått, men det blir bara värre och värre ju närmare jag kommer "färdigheten" av mitt nya rum! Mitt alldeles egna lilla pysselrum!!! ;) Kan inte göra något annat än att pyssla...  och springa på loppis givetvis! Måste ju fylla ut rummet med saker ;) Fortsätter det så, kommer det att vara överbelamrat ( heter det så??? ) med saker. Kommer inte att finnas någon plats för pyssel, och ännu mindre för avkoppling...  Ena hörnet blir lite "Laura Ashley"stil med rosor och sådana där söta saker;) medans den andra får gå i vit, beige och svart skala! Så får det bli när man inte kan bestämma sig hur man vill ha det...
.
Igår när jag kom hem från jobbet satte jag igång att måla ett gammalt symaskinsbord. Bordet har haft många hem innan det kom till mig....  Köptes på auktion vid Djulö för många, många år sen. Först var det placerat hos Annis. Sen hos Ulli. Sen hos mig (jag räddade det från ett liv på tippen)! Här har det stått inne, det har stått ute, det har stått i källaren och efter det var det väldigt slitet ;) För att få det bra krävdes ett jättejobb och det var mer än jag ville lägga ner på det! Så jag tog penseln direkt. Utan slipning och utan spackling, som det var i stort behov av, målade jag. Fyra timmar senare var det färdigt!  Då kan ni ju tänka er... Tre omgångar med färg och en egentlig torktid mellan omgångarna är....  håll i er....  16 timmar! Alltså, inte riktigt ordentligt gjort, men på håll ser det bra ut :) Christer rynkade lite på näsan när han kom hem, men jag sa som vanligt;
- Det är charmigt!!!
.
Det ser bättre ut på bilden än i verkligheten;)
.
Mycket decoupagepyssel har det blivit sista dagarna. Det går ju åt många askar när man ska hålla ordning på alla pysselsaker.... ;)
.
Har även påbörjat förberedelser för påsken!
Ett ägg med rosor...
.
och ett med gammalt tidningspapper!


Det var så roligt! Målade barnens gamla färgglada påskägg två gånger med vitfärg och dekorerade! Synd bara att jag rensade lite i källaren för ett tag sen och slängde flera påsar med gamla ägg....
Det är det jag alltid har sagt ;- Släng aldrig något, du får användning av det igen!
Samtidigt vill jag lära mig att rensa i röran!!! Men alltid är det fel saker jag slänger, jag ångrar mig jämt!!!
.
.
Avslutar med en liten titt på ena hörnan av skrivbordet innan det är dags för sängen! Återkommer med fler bilder av det färdiga bordet i nästa inlägg, men nu är det dags att sova. Ny dag imorgon!


.
God natt allihopa! Helene

RSS 2.0