Turkiet

Nu drar vi till Turkiet och Alanya! Första utlandsresan tillsammans för våran familj innebär stora förhoppningar hos både stora och små!!!! Hoppas, hoppas, hoppas att allt blir bra och att solen skiner..... :)


Konfirmation

Igår konfirmerades Ebba! Tänk att hon är så stor!!! Känns som det var igår som jag själv stod i kyrkan med den vita kåpan på mig....  Får även känslan av att konfirmationen idag inte är lika stor som den var förr. Då fick man springa på högmässor med ett stämpelkort som prästen skulle signera, man beställde minneskort, och det med stor omsorg av vilken bild man ville ha ( själv hade jag en lila blomma :) , som sen delades ut till nära och kära som ett minne av konfirmationen. Man var nervös, för att inte bli godkänd...  det var ju "värsta" förhöret i kyrkan där man skulle kunna svara på frågor, och man fick halsband med kors i present. Ebba önskade sig objektiv till systemkameran och en resårmadrass ;)
.
.
Dagen blev mkt lyckad trots att vi inte hade vädrets makter med oss. Regn och nästintill storm. Det är ju typiskt när man har fixat och donat hela helgen för att kunna sitta ute på altanen. Städat , planterat blommor...   Nu är det nån stackare som måste sköta dessa växter när vi åker till Turkiet nästa vecka. Hade jag vetat att det skulle bli så dåligt väder hade jag väntat med att plantera tills vi kom hem!
.
.
.
Även ett premiärdopp i poolen blev det i helgen!
Givetvis inte för mig, men för Alva och Hugo!
.

Öland 13/5-10

Här sitter vi nu på ett kallt, grått och regnigt Öland! Långkalsonger och vantar är ett måste... :(  Ett annat måste är strandbesök med stenletning ;), trots det dåliga vädret. Det är ju så kul att gå runt och leta fina stenar, skulle kunna hålla på i evigheter....
Här kommer lite strandbilder från ikväll, och jag lovar, det är inte dålig skärpa på bilderna...  så grått är det!





Hotellsviten ;)

Äntligen är nya sänggaveln på plats.
Den gamla grinden från skjulet har tagit plats i sovrummet :)
.
.
Det känns som vi har fått värsta hotellsviten på Johannisbergsgatan ;)
Stor skillnad mot tidigare!
Nu blir det dags att jaga rätt på några passande sängbord (Christer påpekade precis att han inte fått nån lampa än), och så skulle jag vilja ha ett nytt överkast...
.
.
Nu hoppas jag att vi sover gott inatt!

Tallrikshylla!

Har äntligen fått upp min tallrikshylla som jag har målat! Nu ska jag bara på jakt efter några fina fat och annat smått och gott som kan fylla hyllan...  Har nu tagit lite som jag hade i skåpen, det får duga så länge.
.
Så här såg den ut när jag köpte den och Christer trodde inte sina öron när jag sa att jag skulle ha den uppsatt!
En tallrikshylla.... hur omordent som helst! Hade någon sagt till mig för några år sen att jag skulle ha en sån hylla på väggen hade jag också skrattat...  Tur att man kan ändra sig :)
.
.
.
.
Hjärtat är en "blompinne" (växtstöd) som jag ska ha i blomlådan i sommar, men tyckte den passade ganska bra som prydnad. Kanske den får stå kvar... ;) Köpte den i den jättefina affären House idag.

Loppis igen... :)

Har besökt pingstkyrkans secondhand idag igen :) Inte bästa dagen att åka dit då det var något jubileum och väldigt mkt folk....  Men lite kom jag hem med iaf!
.
.
Hann även måla lite här på kvällskvisten....  :)
.
En ljusstake som ska fyllas med stenar från öland. Stenarna ska jag plocka nästa helg då vi drar ner husvagnen till paradiset Byxelkrok :)  Antar att det blir baktungt i bilen när vi ska hem, vill ha stenar överallt...;) Christer är jätteglad ...
.
.
Var även en sväng till överskottsmarknaden häromdagen. Hittade bland annat dessa fula ljusstakar för fem kronor styck....
.
...men med lite vit färg blev dom helt ok!
.
På eftermiddagen hann vi med en sväng till Norrköping, och medans Christer var inne och köpte en toalettstol på Bauhaus sprang jag in i en affär bredvid som hette House. Dom hade sååå mkt fint, så dit måste jag åka igen...:) Köpte bl a dessa små glasmanschetter till ljusstakarna eftersom jag tycker det är så läskigt med ljus på trä. Kan alltid hoppas att det hjälper lite...

Fasadmålning!

Idag var det toppenväder för lite fasadmålning. Äntligen börjar det ta lite form... En vända kvar av framsidan så är hela huset färdigt!  Skööönt!!!  Sen är det "bara" balkongen och entrèn kvar, och allt vad det medför...  Jag avskyr att ta massa olika beslut; hur ska staketet se ut, lika uppe och nere? Taket över balkongen....? Det röda teglet vid entrèn? Ska det bara vitmålas eller ska det slammas? Kanske vitmålad liggande panel (antagligen bara att glömma, för det är bara jag som tror på det), men jag tycker ändå att det skulle vara snyggt att bryta av mot det putsade!
Spännande att se hur det blir...  ;)
.
.
.

När Christer målade fasaden målade jag mina blomlådor...
.
.
Hugo hade sin kompis Konrad här idag som frågade vad jag jag höll på med...
- Jag målar mina blomlådor som jag har gjort, svarade jag.
Konrad funderar ett tag, sen säger han med självklarhet:
- Du menar att Christer har gjort.
.
Där ser man, redan vid sju års ålder är könsfördelningen klargjord...  :)

Shoppingrunda!

Idag har jag varit på shoppingrunda på Lövåsen. Det är ju så roligt att handla lite nytt ibland... :) Två solstolar och en liten cafègrupp till altanen, plus lite annat smått och gott.
Nu är vi redo för sommaren...  :)
.





.
Nu är det hög tid att byta ut dessa fula skivor i staketet mot något snyggare!
.
.
Gissa vad detta är.....
.
Måste bläddra ner en bit innan jag visar det rätta svaret, så ni får en chans att gissa.....
.
.
.
.
.
Så såg vattnet ut i poolen när vi lyfte bort skynket idag, efter en lång vinter. Ganska äckligt, eller hur? Nu går reningsverket för fullt...
.

RSS 2.0